Παγκύπριο Πρωτάθλημα Νέων και Κορασίδων -Λευκωσία 2013

αναρτήθηκε στις 24 Απρ 2013, 6:42 π.μ. από το χρήστη Nicosia Chess   [ ενημερώθηκε 24 Απρ 2013, 6:42 π.μ. ]

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ ΚΑΙ

ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ 2013

 

1. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

 

Η Κυπριακή Σκακιστική Ομοσπονδία προκηρύσσει το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Νέων και Κορασίδων για το 2013 που θα διεξαχθεί την Κυριακή 2 Ιουνίου 2013, με ελβετικό σύστημα επτά (7) γύρων στο G. C. School of Careers, οδός Σταδίου 96, Στρόβολος 2057, (δίπλα από το Ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο) στη Λευκωσία.

 

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν 5 σκακιστές/σκακίστριες ανά κατηγορία από κάθε επαρχία. Σε περίπτωση που κάποια επαρχία δεν συμπληρώνει 5 σκακιστές σε κάποια κατηγορία, οι αδιάθετες θέσεις είναι δυνατό να δοθούν σε άλλες επαρχίες, σε καμιά όμως περίπτωση ο αριθμός των συμμετεχόντων σε κάποια κατηγορία δεν μπορεί να υπερβεί τους 25. Νοείται ότι η κατανομή των αδιάθετων θέσεων θα γίνει κατόπιν συνεννόησης των υπευθύνων των αρμοδίων ομίλων. Οι ανά επαρχία αρμόδιοι όμιλοι για τις δηλώσεις συμμετοχής της επαρχίας τους είναι: Λευκωσία- ΟΦΙΣ, Λεμεσός - ΠΟΚΕΝΥ, Αμμόχωστος – ΣΚ.Ο.Α., Λάρνακα –ΣΚ.Ο.ΛΑ, Πάφος- ΣΚ.Ο.ΠΑ.

 

Στόχος του πρωταθλήματος είναι η κατάταξη και αξιολόγηση των σκακιστών όσον αφορά το βαθμό δυναμικότητας (Κυπριακό Elo) και η ανάδειξη των πρωταθλητών Κύπρου στο άθλημα του Σκακιού για το 2013, στις πιο κάτω ηλικιακές κατηγορίες:

  

Κάτω των 8 ετών – όσοι έχουν γεννηθεί το 2005 και μετά

 

Κάτω των 10 ετών – όσοι έχουν γεννηθεί το 2003 και το 2004

 

Κάτω των 12 ετών – όσοι έχουν γεννηθεί το 2001 και το 2002

 

Κάτω των 14 ετών – όσοι έχουν γεννηθεί το1999 και το 2000

 

Κάτω των 16 ετών – όσοι έχουν γεννηθεί το 1997 και το 1998

 

Κάτω των 18 ετών –  όσοι έχουν γεννηθεί το 1995 και το 1996

  

2. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

 

Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με το πιο κάτω πρόγραμμα:

 

Τακτοποίηση συμμετοχών: 10:00

 

1ος γύρος: 10:30

 

2ος γύρος: 11:30

 

3ος γύρος: 12:30

 

Διάλειμμα- Φαγητό: Μετά την ολοκλήρωση του 3ου γύρου μέχρι η ώρα 14:15

 

4ος γύρος: 14:15

 

5ος γύρος: 15:15

 

6ος γύρος: 16:15

 

7ος γύρος: 17:15

 

Τελετή λήξης-απονομές: 18:30

  

3. ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

 

α) Σε καμιά περίπτωση για κανένα αγώνα δεν θα δίνεται αναβολή και το πρόγραμμα θα τηρείται αυστηρά. Αν σ’ένα γύρο ένας παίκτης, δεν παρουσιαστεί σε 10 λεπτά μετά από την έναρξή του, θα μηδενίζεται.

 

β) Ο χρόνος σκέψης θα είναι 20 λεπτά για όλες τις κινήσεις. Θα υπάρχει αύξηση επιπλέον τριών (3) δευτερολέπτων για κάθε κίνηση που συμπληρώνεται. Θα χρησιμοποιηθούν σκακιστικά χρονόμετρα σε όλες τις κατηγορίες.

 

γ) Κινητά τηλέφωνα ή άλλες ηλεκτρονικές συσκευές δεν επιτρέπονται στο χώρο διεξαγωγής των αγώνων. Παραβίαση αυτού του κανονισμού θα συνεπάγεται αυτόματα απώλεια του αγώνα για το/τη σκακιστή/σκακίστρια που τον παραβιάζει.

  

4. ΑΡΣΗ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ

 

Σε περίπτωση ισοβαθμίας θα εφαρμόζονται κατά σειρά προτεραιότητας τα ακόλουθα κριτήρια άρσης ισοβαθμίας:

 

                                                              i.      Direct Encounter

                                                            ii.      Sonneborn-Berger

                                                          iii.      Buchholz cut 1

                                                         iv.      Buchholz

                                                           v.      Number of Wins

 

5. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

 

Υποβάλλονται αμέσως γραπτώς με τη λήξη του αγώνα και εκδικάζονται από την επιτροπή ενστάσεων των αγώνων. Εκπρόθεσμες ενστάσεις δε θα λαμβάνονται υπόψη.

  

6. ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ-ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΩΝ

 

Υπεύθυνος Πρωταθλήματος είναι ο κ. Χριστάκης Χριστοδουλίδης, Έφορος Αγώνων της ΚΥ.Σ.Ο.

 

Υπεύθυνος Αγώνων, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΥ.Σ.Ο. είναι ο κ. Βραχίμης Μπούλος.

 

Διαιτητής των αγώνων θα είναι ο κ. Mark Bryan.

 

Οι ανά επαρχία αρμόδιοι όμιλοι, πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, παρακαλούνται να ορίσουν από δύο Βοηθούς Διαιτητές, για να βοηθήσουν στην ομαλή διεξαγωγή των αγώνων.

 

7. ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ

 

Η Επιτροπή Ενστάσεων θα αποτελείται τους κ. Μαρκ Μπράϊαν, Χαράλαμπο Ζαχαροπλάστη και Παύλο Κωνσταντίνου.

 

8. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν μόνο σκακιστές/σκακίστριες μέλη της ΚΥΣΟ. Με ευθύνη των Ομίλων των Επαρχιών οι σκακιστές/σκακίστριες που θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα θα πρέπει να δηλωθούν στους Χριστάκη Χριστοδουλίδη (96535872), ή Βραχίμη Μπούλο (99877575), ή Χαράλαμπο Ζαχαροπλάστη (96476173) ή Μαρκ Μπράϊαν (97686574) το αργότερο μέχρι την Τρίτη 28 Μαΐου 2013, έτσι ώστε να δοθεί χρόνος για συμπλήρωση μη διεκδικηθέντων θέσεων από άλλες επαρχίες. Η τελική λίστα των σκακιστών/σκακιστριών πρέπει να συμπληρωθεί το αργότερο την Παρασκευή 31 Μαΐου. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να συνοδεύονται με τη χρονολογία γεννήσεως του κάθε σκακιστή που θα λάβει μέρος στο πρωτάθλημα.

 

9. ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

Ορίζεται στα είκοσι  ευρώ (20)  ανά σκακιστή και θα περιλαμβάνει γεύμα της αρεσκείας του που θα ετοιμάζεται από το εστιατόριο του σχολείου και 1 ποτό.

 

10 .ΕΠΑΘΛΑ

 

Θα απονεμηθούν έπαθλα στους 3 πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας και στην κορασίδα με την καλύτερη επίδοση σε κάθε κατηγορία.

11. ΔΙΑΦΟΡΑ

 

Η κατάταξη στο παρόν πρωτάθλημα αποτελεί ένα από τα κριτήρια που έχει θέσει η ομοσπονδία για εκπροσώπησή της σε διεθνείς αγώνες. Σε περίπτωση δικαιολογημένης και προειδοποιημένης απουσίας ενεργού αθλητή της ομοσπονδίας η ομοσπονδία θα αποφασίζει τον τρόπο αντικατάστασής του.

 

 

Βραχίμης Μπούλος.

Οργανωτής  ΠρωταθλήματοςComments